Зворотній зв'язок

Згадки у соц. мережах про нас. Пост у Facebook від КБУ

Згадки у соц. мережах про нас. Пост у Facebook від КБУ

13 вересня 2023 року відбулося розширене засідання Ради директорів КБУ 

До засідання, зокрема, долучилися:

Зі вступним словом виступив Президент КБУ Лев Парцхаладзе. Він відзначив ріст економіки України, зокрема, згадав про успіхи кредитування за урядовою програмою “єОселя”, наявність оновлень у Єдиній державній електронній системі будівництва (ЄДЕССБ) та затвердження нових ДБН “Захисні споруди цивільного захисту” (ДБН В.2.2-5:2023).

Також Лев Парцхаладзе повідомив про підписаний Меморандум з Міжнародною асоціацією підрядників Кореї (ICAK) у Варшаві минулого місяця та про заплановане підписання Меморандуму КБУ про співпрацю з корейською корпорацією “Hyundai” 14 вересня 2023 року в Києві.

Наталія Козловська, Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, нагадала про законопроєкт, спрямований на компенсацію за знищене чи пошкоджене житло, в рамках якого вже було виплачено 1 мільярд гривень.

“Наступним етапом, який ми плануємо впровадити, буде виділення коштів на капітальний ремонт як багатоквартирних житлових будинків, так і в одноквартирних”, - повідомила Наталія Козловська.

Вона нагадала, що єдина державна електронна система доповнилася окремим кабінетом виробника будівельної продукції і закликала звертатися у разі виникнення проблемних питань до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерства відновлення) для налагодження роботи системи.

Зокрема, Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, наголосила, що в порівнянні з іншими країнами Європейського Союзу (ЄС), Україна займає місце в першій десятці по роботі над впровадженням в країні на законодавчому рівні можливості проєктування та можливості проходження всіх процедур, якщо об'єкт проєктується в BIM-моделі.

Під час свого виступу Заступник Міністра економіки України Надія Бігун розповіла про відновлення економіки після падіння в минулому році на 30%.

“Протягом наступних 10 років ми будемо наздоганяти довоєнний рівень ВВП”, - зауважує Надія Бігун.

Вже розпочинаються дії, спрямовані на стимуляцію української економіки, незважаючи на війну і наявні обмеження. Зараз формується Ukrainian Facility план, в рамках якого ЄС обіцяє виділити 50 млрд євро на наступні 4 роки. Зараз Міністерство економіки України активно працює над визначенням пріоритетних напрямків спрямування цих грошей, зокрема, йдеться про сфери енергетики, логістики та транспорту, IT, агро-сектору та машинобудування.

До засідання долучився Єгор Фаренюк, Директор Фонду енергоефективності України, який наголосив на важливості енергоефективності та екологічності при відбудові. А також зазначив, що минулого тижня була підписана угода про співпрацю з Глобус Банком щодо кредитування учасників Програми “Енергодім”.

Олександр Наход, представник Проєкту розвитку закупівель Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення), поділився з присутніми результатами перших торгів з цивільного будівництва та основними проблемними питаннями.

Так, за результатами підготовчої роботи у червні було розроблено Методичні рекомендації з проведення закупівель робіт з відновлення. Також в цьому місяці були оголошені перші торги.

Окремо Олександр Наход детально ознайомив присутніх з результатами перших тендерів за червень-серпень. Було оголошено 37 процедур, по більшості з яких вже є результати. Основна проблема, з якою стикається агентство - це мала кількість учасників торгів.

Нещодавно Агентство відновлення разом з КБУ провели Круглий стіл щодо обговорення процедури закупівель робіт та послуг, пов'язаних з відбудовою об'єктів цивільної інфраструктури, результатом якого стало публічним відкриття кошторисів проєктів Агентства відновлення.

Присутні представники бізнесу підняли важливість питання публічного відкриття кошторисів проєктів Агентства відновлення, а також нагальність офіційного підвищення заробітних плат для працівників галузі, що сприятиме викоріненню корупції.

До дискусії долучилися також народні депутати України, зокрема Вікторія Гриб, Народний депутат України, Голова Підкомітету ВРУ з питань енергетичної безпеки, член Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, наголосивши на важливості доступності інформації для людей.

В ході розширеного засідання Ради директорів КБУ відбулася презентація проєкту і інструментів розроблених в рамках проєкту для підтримки відбудови України за принципом “Відбудуємо краще ніж було” (публічні закупівлі, стандарти, калькулятори, проєкти повторного використання, методичні рекомендації та консультаційна підтримка).

Іма Хренова-Шимкіна, Директор проєкту “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні”, GIZ, розповіла про досягнення проєкту, серед яких надання грантів муніципалітетам України від Уряду Швейцарії на проведення енергоефективних проєктів або проєктів відновлення, розроблення сучасних програм для освітніх закладів, забезпечення технічним обладнанням отримувачів освіти на деокупованих територіях, початок проєкту разом з Київською міською державною адміністрацією з встановлення сонячних панелей в лікарнях.

Президент ВГО “Жива планета” - виконавець проєкту “Підтримка практичних кроків енергоефективності в публічних закупівлях та програмних діях”, GIZ Світлана Берзіна ознайомила з досягненнями та перспективами розвитку енергоефективності в публічних закупівлях. Вона прокоментувала Закон України “Про публічні закупівлі”, зокрема особливості використання системи Prozorro.

Сергій Мамедов, Заступник Голови Ради директорів КБУ, Голова Комітету КБУ з питань фінансової, банківської та інвестиційної діяльності Голова правління Глобус Банк, охарактеризував ситуацію на фінансовому ринку України, зазначивши, що державні програми можуть сприяти активному розвитку банків, і такий напрям розвитку є оптимальним.

Під час засідання були розглянуті кадрові питання КБУ, зокрема, створення нового Комітету КБУ з питань девелопменту та обрання його Голови, якою стала Анна Лаєвська, комерційна директорка Інтергал-Буд. Керівником регіонального представництва КБУ в Івано-Франківській області було обрано Бориса Ніколенка, Директора ТОВ “ЗАВОД “ІМПЕРАТИВ” (Імператив - композитна арматура).

Традиційно відбулось прийняття нових членів КБУ 

Так, до складу Ради директорів КБУ долучились:

До дійсних членів КБУ:

  • ГО “УКРАЇНСЬКИХ ФАХІВЦІВ З АЛМАЗНОГО РІЗАННЯ І БУРІННЯ”
  • ТОВ “ЮКРЕЙНІАН КОНСТРАКШН АДДІТІВ ТЕХНОЛОДЖИС”

Детальніше згодом.

ПЕРЕМОЖЕМО І ВСЕ ВІДБУДУЄМО! 

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ! 

18 вересня 2023
×
Форма зворотнього зв`язку

Залиште свої контактні дані, наші співробітники зв'яжуться з Вами найближчим часом