Зворотній зв'язок

Media Center Ukraine & Алеф Строй: «Діти vs кар'єра: як досягти балансу?»

Хочемо поділитись виступом Юлія Скічко в панельній дискусії, яка відбулася в Ukraine Media Center. У фокусі - баланс між сім'єю та кар'єрою, а також виклики, з якими стикаються українські жінки в умовах сучасного ринку праці.

Учасники:

  • Ксенія Алеканкіна, керівниця проєкту Індекс реформ, ГО «Вокс Україна»;
  • Галина Жуковська, старша референтка, Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики;
  • Наталя Карбовська, співзасновниця та директорка зі стратегічного розвитку, Український Жіночий Фонд;
  • Юлія Скічко, власниця та директорка «Алеф Строй».

Основні теми обговорення:

  • Чи може Україна подолати гендерний розрив та демографічну кризу?
  • Як держава може підтримати жінок у період відновлення та після війни?
  • Як поєднати професійний успіх з материнством?

Українські жінки все частіше обирають економічну активність, але як це впливає на народжуваність та баланс між роботою і сім'єю? Це питання, які ми обговорювали разом з нашими експертками.

Говорили і про Школа операторів будівельної техніки "Алеф Строй"

На Київщині на базі Немішаївського фахового коледжу стартувала Школа операторів будівельної техніки для жінок. Програма спрямована на освоєння жінками професії водіїв будівельної техніки, що може допомогти українським компаніям впоратися з кадровою кризою під час війни.

«Ми на базі Немішаєвського фахового закладу, на базі нашого досвіду компанії «Алеф Строй Інвест» запустили школу операторів будівельної техніки, орієнтовану на жінок. Це перша така школа за роки незалежності, вона має формат тренувального табору. І це дійсно така синергія і сприяння в усьому – держави, донорської підтримки, нас, як підприємства, щоб запустити дійсно такий проєкт і показати для чого це потрібно», – зазначила Юлія Скічко, власниця, директорка «Алеф Строй Інвест».

Серед першої групи жінок, які розпочали навчання, – мама трьох дітей, чиїй найменшій доньці всього рік, найстаршій учениці в групі – 55 років.

За словами Юлії Скічко, для жінок організовано повний пансіон – навчання, проживання, харчування, які повністю забезпечуються проєктом. Учениці можуть освоювати навички на території навчального закладу та поєднувати своє особисте життя в позанавчальний час.

Випускатиметься перша група вже в жовтні, після чого одразу ж буде розпочинатися набір у другий потік. Загалом планують випустити п’ять груп жінок, які пройдуть навчання у Школі операторів будівельної техніки.

Подивитись повний запис ефіру можна за посиланням

16 серпня 2024
×
Форма зворотнього зв`язку

Залиште свої контактні дані, наші співробітники зв'яжуться з Вами найближчим часом