Зворотній зв'язок

«Алеф Строй»: Ми вміємо почути замовника — кожен важливий, кожен особливий!

Зовсім скоро масштабне будівництво, реконструкції та ремонтні роботи знову стануть буденністю для вітчизняної будівельної галузі. Це буде потребувати не тільки людських робочих ресурсів та зусиль, а й потужної спеціалізованої техніки. Враховуючи майбутні обсяги та рівень механізації будівельних компаній, саме оренда стане найкращим варіантом, що дасть змогу виконувати велику кількість різноманітних робіт без значних фінансових витрат.

Наскільки готовий ринок оренди до «великої відбудови» та на які переваги варто звертати увагу при виборі компанії з оренди будівельної спецтехніки, розповіла Юлія Скічко, власниця «Алеф Строй».


На жаль, одне з найперших запитань у теперішніх реаліях — чи вдалося поновити роботу компанії після 24 лютого 2022 року та що стало найбільшим викликом за період війни?

— Компанія «Алеф Строй» уже понад 10 років надає професійні послуги з оренди будівельної спецтехніки. За роки нашої діяльності ми змогли сформувати сучасний автопарк із великою кількістю різноманітної будівельної спецтехніки, а також напрацювати бездоганну репутацію.

Але, незважаючи на це все, я вважаю, що найбільшим досягненням є наш колектив. Тому з початком повномасштабної агресії першочерговим завданням стало вберегти людей та їхні сім’ї, за потреби допомогти облаштуватись у безпечному місці та надати матеріальну допомогу.

Мушу сказати, я була вражена тою відданістю нашого колективу, яку він показав у ці важки часи. Ніхто не лишився осторонь. Ми всі стали на шлях допомоги, усвідомлюючи, що не можна лишатися байдужими, адже ми просто не маємо на це права. Так, із перших днів війни кожен із колективу обрав для себе шлях: хтось заступив до лав ТрО ЗСУ, хтось обрав волонтерство, але абсолютно ніхто не лишився байдужим. Це тішить і додає гордості за наших людей: усе правильно, усі на своїх місцях.

Щодо автопарку, на момент початку наступу він частково зберігався в Бородянці, але завдяки своєчасним діям наших механіків, які змогли його розукомплектувати, він весь лишився майже цілим та неушкодженим.

Після деокупації ми без вагань вийшли на волонтерську допомогу в розчищенні міст та містечок Київської області. Наші найсміливіші оператори разом із спеціалістами оперативних служб ДСНС виконували та виконують складні й важливі завдання із зачищення деокупованих територій. Також весь штат компанії задіяний у доставці гуманітарних вантажів по всій території України. У березні цього року я створила Благодійну організацію «Благодійний фонд «АЛЕФ».

Стосовно поновлення роботи, то одне з перших комерційних замовлень у нас було в травні минулого року. Не повірите, але ми перевозили динозавра (це було переміщення розважального шоу з території Національного експоцентру України). Загалом можна сказати, що ринок, хоч і маленькими кроками, але оживає. Більше того, надихають «сміливі відкриття» задля покращення стану економіки, наприклад «Епіцентру» на Березняках у Києві, у будівництві якого ми теж взяли участь. До речі, як і у всіх інших проєктах ТЦ цієї мережі.

«Алеф Строй» входить у ТОП-5 компаній з оренди будівельної спецтехніки в Україні. Розкрийте нам ваш головний секрет успіху.

— Ніякого секрету немає. Своїми складовими успіху ми вважаємо дисципліну команди, персональну відповідальність, багаторічний досвід, організованість та вміння почути потребу Замовника.

Оскільки ми маємо різноплановий парк техніки, то можемо максимально задовольнити потреби Замовника в питанні механізації. Отримавши замовлення від генпідрядника, складаємо план повної механізації будмайданчика на всіх етапах реалізації проєкту, з чітким графіком виконання робіт та вартістю оренди. Головна перевага такої співпраці — систематизований підхід до використання спецтехніки, де перед генпідрядником відповідальна одна компанія.

Тобто заходимо цілою колоною, а за потреби чи у разі непередбачуваної поломки техніки відбувається швидка заміна або додається необхідна одиниця. При цьому графік виконання робіт не зміщується, бо йде оптимізація процесів за рахунок наявних механізмів. Звичайно, такої безперебійності ми досягаємо за допомогою широкого кола субпартнерів. Також ця співпраця дає нам змогу виконувати замовлення по всій території України та, за необхідності, вирішувати питання сервісу.

Говорячи про співпрацю із субпартнерами, хотілось би зауважити, що в такій співпраці ми надаємо перевагу малому бізнесу. Якщо ситуація дозволяє обійтися без залучення великих компаній, то, однозначно, ми йдемо на співпрацю з малим бізнесом. Можна сказати, що це свого роду наша місія. Адже саме цей сегмент є найбільш вразливим і незахищеним, але там багато справжніх знавців своєї справи з багаторічним досвідом.

Продовжуючи питання досвіду. Не секрет, що в Україні завжди була нестача кваліфікованих кадрів у будь-якій галузі. Особливо болючою темою для ринку оренди спецтехніки є механіки та оператори. Як ви вирішуєте це питання?

— Як відомо, досвід — одна з найбільших цінностей будь-якої професії. Можу сказати, що нам дійсно пощастило і ми маємо одних із найкращих фахівців у своїй царині.

Саме досвід має вагоме значення під час прийняття рішень. Наприклад, інколи Замовник має своє бачення алгоритму виконання певного виду роботи, але на практиці це суперечить безпеці та технології. У такому випадку наші оператори, спираючись на власний досвід, пропонують своє рішення, але з дотриманням чинних норм та техніки безпеки.

Але загалом, розуміючи ризики, які виникають під час користування спецтехнікою операторами, кожен «новачок» у нас проходить обов’язкове стажування. Більше того, ми плануємо у майбутньому на базі «Алеф Строй» відкрити школу для операторів спецтехніки.

У 2018 році компанія «Алеф Строй» отримала першу відзнаку «Вибір споживача» від Всеукраїнського галузево-аналітичного центру. Це досить вагоме визнання. Як Ви до цього ставитесь та про що мрієте?

— За роки нашої діяльності ми збудували засновану на довірі тривалу співпрацю з великою кількістю різноманітних будівельних, комунальних підприємств, різними цільовими компаніями та приватними особами по всій території України. Але на цьому ми не зупиняємося, з кожним роком розширюємо свою клієнтську базу та зміцнюємо статус провідної компанії Києва і всієї України з оренди спецтехніки.

А ще ми чекаємо на початок активної відбудови, щоб дати профільну роботу нашій техніці, яка зачекалася початку масштабного сезону, а також професіональним операторам та будівельникам, що мають годувати сім’ї. Згадуючи попередні роки, коли «Алеф Строй» була задіяна в багатьох проєктах у рамках програми «Великого будівництва», в тому числі і в нині окупованих регіонах України, ми мріємо повернутися туди й відбудувати все зруйноване. А поки — єднаємось і робимо все для найскорішої перемоги України!

Про компанію: «Алеф Строй» була заснована у 2011 році. Сьогодні компанія керує парком з великою кількістю багатофункціональної спецтехніки, яку можна взяти в оренду на короткий або тривалий термін у місті Києві або в інших регіонах України. Оформити оренду будівельної та спеціальної техніки або замовити будівельні послуги можуть як юридичні, так і приватні особи. Ціна оренди залежить від обсягу роботи та термінів оренди. Також до вартості оренди входять послуги водія-оператора та сервісу. Для великого замовлення та постійних клієнтів діє спеціальна система бонусів і знижок. Ми пишаємося своєю участю в таких масштабних проєктах: «Велике будівництво», ТРЦ «Блокбастер», ТРЦ «Lavina Mall», ТРЦ «Республіка», мережі ТЦ «Епіцентр» та «Сільпо», ЖК«UNIT.Home», інноваційний парк «UNIT.City», будівництво сонячних станцій. Особливу увагу приділяємо проєктам з відновлення водної екосистеми.

23 серпня 2023
×
Форма зворотнього зв`язку

Залиште свої контактні дані, наші співробітники зв'яжуться з Вами найближчим часом